
Nyheter
Jaguar® C500 – perfect for Scandinavian hair
A more multifunctional additive to a surfactant based product than a Jaguar C from Rhodia is hard to find.
Already at low levels they contribute to a rich and creamy lather and a mild product with excellent conditioning effect, that can help in restoring hydrophobic character of damaged hair and give it an improved sensorial feeling.
The Jaguar C-products with origin from seeds of guar bean are 100% active ingredients, completely free from preservatives and depending on preferred effect there are several variants to choose from.
With the latest development, Jaguar C500, you get all these positive properties and since this is a variant with very low molecular weight,
it gives the hair a very light and clean feeling, making it perfect for the
thin Scandinavian hair.
As extra benefit, Jaguar C500 is also the perfect choice for a volume-boosting
shampoo without any problem with build-up.
For more information, please contact your daily contact person at Vendico.
Jaguar® C500 – perfekt för Skandinaviskt hår
En så mångfunktionell tillsats till en tensidprodukt som Jaguar C från Rhodia är svår att finna.
Redan vid mycket låga tillsatser bidrar den till ett rikt och krämigt lödder och en mild produkt med
utmärkt konditionerande egenskaper som kan återskapa hårets naturliga hydrofoba karaktär hos ett
skadat hår och ge det en behaglig känsla.
Jaguar C-produkterna med ursprung i guarbönans frön är 100% aktiva ingredienser, helt fria från
konserveringsmedel och beroende på önskad effekt finns det flera olika varianter av välja bland.
Med den senaste utvecklingen, Jaguar C500, får man alla dessa positiva egenskaper och då det är
en Jaguar-variant med mycket låg molekylvikt, ger den håret en mycket lätt och ren känsla, som gör
den helt perfekt för det tunna Skandinaviska håret.
Dessutom är Jaguar C500 det perfekta valet för ett volymgivande schampo utan några problem
med så kallad build-up.
För mer information, kontakta din dagliga kontaktperson på Vendico.
Saltidin ® - högeffektiv aktiv ingrediens från Vendico för insektsrepellenter
(®= registered trademark of Saltigo GmbH)
Vendico Chemical distribuerar nu Saltidin® i Norden.
Saltidin® är en säker aktiv ingrediens för insektsmedel som kombinerar ett effektivt skydd med bra kosmetiska egenskaper. Saltidin® erbjuder skydd mot olika sjukdomar som kan orsakas av många leddjur såsom myggor, flugor, fästingar mm.
Världshälsoorganisationen (WHO) rekommenderar att man väljer denna aktiva ingrediens i förebyggande medel mot malaria.
Studier som gjorts i samarbete med EPA (US Environmental Protection Agency) för att visa hur säker Saltidin® är visar att:
- Saltidin® är säker då den används enligt anvisningarna
- Saltidin® är hudvänlig och klibbar inte
- Saltidin® har inga irriterande eller sensibiliserande egenskaper
- Saltidin® har en minimal absorptionsgrad
- Saltidin® kan användas på barn från två års ålder
- Saltidin® har inga negativa effekter på material som plast, syntetiska textilier, mm i motsats till andra insektsrepellenter
Saltidin® kan användas i flytande produkter, aerosoler, pumpspray, våtservetter, krämer, lotions och stick. Beroende på vilken halt man använder erhålls mellan tre och fem timmars skydd (10%) och upp till 14 timmars skydd (20%).
Saltidin®, som i kemiska termer är 1-piperidinecarboxylic acid 2-(2-hydroxyethyl)-1-methylpropylester, eller icaridin, dödar inte insekterna utan hindrar dem bara från att bita.
Kontakta Vendico Chemical för mer information om Saltidin®
SENSANOV WR - En ny fosfatbaserad emulgator från Seppic
Sensanov WR är en ny och innovativ fosfatbaserad emulgator, patenterad av Seppic, och speciellt utvecklad för sina unika sensoriska egenskaper:
- En unik textur som ger en rad upplevelser under appliceringen; först, en känsla av lätthet följd av en sammetslen känsla vilken långsamt omsluter huden för att slutligen lämna huden mjuk och len.
- Dess skyddande film som omsluter huden ger emulsioner innehållande Sensanov WR vattenresistenta egenskaper, ideala för formuleringar av solskydds- och make up-produkter.
Till dessa specifika egenskaper kan man också lägga att Sensanov WR har en mycket bra emulgerande förmåga vid låga tillsatser (1-3%) vilket ger formulerare mycket större frihet när de skall välja de övriga komponenterna i formuleringen – typ och mängd av oljefas, aktiva ingredienser, pigment, mm.
Sensanov WR kan användas för att skapa alla typer av formuleringar (krämer, lotions, spray, etc) och för att skapa många olika sensoriska profiler, oavsett typ av applikation (hudvård, solskydd, make-up).
INCI: C20-22 Alkyl phosphate (and) C20-22 Alcohols
Anaerobt nedbrytbara tensider
Två av de tensider som Vendico Chemical AB marknadsför och säljer från McIntyre Group Ltd, Mackam 2C och Mackalene 326, har genomgått test med avseende på anaerob nedbrytbarhet. Resultatet från dessa tester var positivt och tensiderna uppfyller kriterierna i ISO 11734:1995 för anaerob nedbrytbarhet och kan därmed klassas som anaerobt nedbrytbara.
Detta förändrar inte tensidernas märkning enligt kemikalielagstiftningen utan innebär endast att Svenska Naturskyddsföreningen kommer att behålla dessa båda tensider på sin tensidlista i grupp 2 (Mackam 2C) och grupp 3 (Mackalene 326). Vidare innebär det möjligheter att använda tensiderna i Svanen-märkta produkter vars kriterier kräver anaerob nedbrytbarhet.
Vi vill understryka att vår uppfattning beträffande anaerob nedbrytbarhet sammanfaller med all vetenskaplig expertis inom miljöområdet, d v s att anaerob nedbrytbarhet är fullständigt irrelevant vid miljöbedömning av aerobt nedbrytbara tensider (och andra kemikalier).
Vi vill gärna rekommendera läsning av EU:s Frauenhofer rapport från juli 2003 avseende relevansen av anaerob nedbrytbarhet.
Länk till EU:s websida med denna rapport med EU:s officiella uppfattning om anaerob nedbrytbarhet återfinns här »
Kortfattat om produkterna
- Mackam 2C (INCI-namn : Disodium Cocoamphodiacetate).
Mackam 2C är en mild amfotär som reducerar irritationen från andra tensider i hygienprodukter. Mackam 2C är kompatibel med anjoniska, nonjoniska och de flesta katjoniska system. Mackam 2C har också skumförstärkande och skumstabiliserande egenskaper. - Mackalene 326 (INCI-namn : Stearamidopropyl Morpholine Lactate).
Katjonisk, konditionerande tensid för flytande tvål och schampo. Ger en mjuk och behaglig känsla i alla personvårdsprodukter.
